Ursuletul prajitureste…

A sosit iarna … urât afară … vremea pentru un vin fiert și prăjiturele.
Ce ziceți de o prăjitură cu miere și mere?
Rețeta este simplă și destul de ușor de realizat, mai mult durează coptul.
Iată ingredientele:
1 kg mere
300 gr făină
300 gr griș
300 gr miere
50 gr ulei
1 lingură de scorțișoară

Se amestecă făina, grișul, uleiul și mierea până devin o pastă omogenă.
După aceasta se pregătesc merele care trebuiesc tăiate în feliuțe subțiri.
Pasta omogenă se întinde în tava unsă cu ulei sau direct pe hârtia de copt.
Acum se pot aranja merele peste pastă așa cum se poate vedea:

Tava va fi introdusă în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă 35-40 minute.
Rezultatul este o prăjitură foarte gustoasă având un miros îmbietor de scorțișoară.

După ce se mai răcește puțin, prăjitura se porționează și se pudrează cu zahăr.
Vă invit să încercați această rețetă și să îmi transmiteți părerile voastre.

Acest articol a fost publicat în Retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>